Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A tolvaj 1.rész

2017.04.27

 A szállást egy egetrengető sikoly töltötte be. Sasha, aki egy láda zöldséget és tojást cipelt sikeresen átesett miatta az előtt guggoló Connie-n.
Placcs.
 A padlót beborították a szétgurult krumplik és a széttört tojások.
- IDIÓTA! - Kiáltott fel rémülten Jean, aki lelki szemei előtt már látta a halálukat emiatt a pazarlás miatt.
- Eh? Mi a fene volt ez? - Tápászkodott fel Connie és tekintete ide-oda járt Jean és a sírás határán álló Sasha között. A lány tisztában volt a helyzetével.
- Gyorsan, gyorsan.. -kezdte motyogni és egy ronggyal próbálta feltörölni a törött tojáshéjakat és tartalmukat, de ehelyett csak még jobban szétkente az egészet.
- Ha jól hallottam fentről jött. - Nézett a plafon felé Jean Connie kérdésére válaszolva.
- Mégis miért si.. - kezdett bele Connie, de a lépcső tetején lévő ajtó hirtelen kicsapódása megállította. Az ajtóban Hanji állt, vérfagyasztón, sőt eszelősen mosolygott, szemei pedig őrülten pásztázták a földszintet.
 Hatásszünet.
- Kiii... - kezdte mély, démoni hangon. - Ki vitte el?! - Fejezte be a mondatot üvöltve és leviharozva a lépcsőn, mire Jean égnek álló hajjal tapadt a falhoz, hogy kitérjen az útjából. Connie falfehérre váltott, Sasha pedig elterült a tojásban úszó padlón, amikor Hanji elhúzott mellette. 
Hanji végigsüvöltött a folyosón, majd annak végén berontott a Felderitő egység vezetője Erwin Smith parancsnok görög isten ideiglenes irodájába. A férfi íróasztalánál ülve rögtön felnézett a papírtömegből és kérdőn nézett a nőre.
- Hanji. Mégis mi tör..
- KI VOLT AZ? - Mire Erwin észbekapott Hanji két tenyerével csapott a papírokra -amikre Erwin volt rajzolva különbféle hősies halált haló pózokban - és olyan közel hajolt a férfihez, hogy kis híján átesett az asztalon.
- Mégis mi? - Kérdezte Erwin gyorsan és bár ő maga a merevség szobra volt, ezúttal még őt is meglepte, sőt megijesztette ez a viselkedés.
A Hanji által nyitvahagyott ajtón át a három fiatal kukucskált be várva a fejleményeket és a magyarázatot a nő démoni atmoszférájára.
- Valaki ellopta a jegyzeteimet! - Nyekeregte Hanji egy pszichopata és egy kecske szerelemgyermekének hangján.
 Erwin ijedtsége alábbhagyott és izgalommal vegyes nyugodtság vette át a helyét. Ilyen kifejezést is csak a parancsnok tudott produkálni.
- Nahát. Pontosan milyen jegyzetekről van szó? És mikor tűntek el? - Kérdezte.
- Nem eltűntek, hanem ellopták őket! - Mondta Hanji ragaszkodva a teóriájához. - Fontos dolgokról írtam bennük, amiket titokban kellene tartani.
 Erwin szólásra nyitotta a száját, ám ezúttal is félbeszakították.
- Ez meg mi?! - hallatszódott a hang a folyosóról. Sashát, akinek végre sikerült visszaszereznie lélekjelenlétét ismét a pánik járta át és remegve fordult hátra a hang felé. Connie próbálta levegőnek tettetni magát, míg Jean papírt keresett a zsebeiben, hogy megfogalmazza végrendeletét.
 Levi idegtépően lassan fordult meg és indult el a három katona irányába. Nem túlzás azt állítani, hogy még egy titán is elmenekült volna a tekintete láttán.
- Melyik a felelős? - Kérdezte és a hangjában lévő jeges higgadtság csak még erősebbé tette a Sashában növekvő sikítási vágyat.
- Sasha! - Vágta rá a feleletet Jean és mutatóujjával a lányra mutatott.
- Eh? - Nézett a fiúra Sasha a lehető legkegyetlenebb árulása miatt.
- Értem. - felelte Levi, amikor odaért az immár földön térdelő Sasha elé. A lány mellkasa és haja is tojásos volt az előbbi esése következtében, ami Levi-nak elég volt ahhoz, hogy ne nyúljon hozzá. A következő pillanatban Sasha képén egy rongy landolt, majd a fejét egy -ki tudja honnan jött - vödör takarta be.
- Van öt perced. - szólt Levi, majd besétált Erwin irodájába és becsukta maga mögött az ajtót.
- Áh, Levi. Jó, hogy itt vagy, van egy kis problémánk. - mondta Erwin a belépő férfire nézve.
- Kis..? - nézett rá Hanji, mire Erwin kínos mosolyt erőltetett az arcára.
- Mármint komoly. - javította ki magát.
- Talán a gyogyós véletlen levágta Eren himbilimbijét játék közben? - Kérdezte Levi, mintha csak az univerzum miértjére kérdezett volna rá.
- Ellopták az aktáimat! - fordult felé Hanji.
- Eddig még jegyzetek voltak. 
- Ugyanaz, Erwin! - kiáltotta Hanji. - Ha a katonai rendőrség tagjai vitték el, az nagy baj nekünk! - mondta komolyan.
- Igazad van. Ebben az esetben mielőbb cselekednünk kell. - felelte komoran Erwin és az asztalra könyökölve összefonta ujjait a szája előtt. - Az emberiség jövője érdekében..
- Na, kezdi már.. - szólt közbe halkan Levi.
- ... mindenképp vissza kell szereznünk azokat a papírokat. Hanji, Levi. Mindenkit hívjatok az ebédlőbe, hogy utánajárhassunk a dolognak. - Adta ki az utasítást a szőke, majd felállt és az ablak elé sétált, hogy kinézzen rajta és belekezdhessen a monológjába. - Ebben a világban nem engedhetjük meg, hogy...
Csukk.
Levi és Hanji a folyosón elsétáltak Jean és Connie mellett, akik az utolsó ládákat is bepakolták a konyhára. Sasha a földön sikálta a padlót, amin már nem voltak krumplik, tojáshéjak, sem ragacsos foltok.
- Ezegyszer elnézem. - mondta Levi elhaladva mellette, Sashában pedig feltört a megkönnyebbülés. - Menjetek az ebédlőbe és szóljatok a többieknek is!
- Igenis. - mondták mindhárman.
 Negyed órával később mind a Hanji, mind  Levi osztag az ebédlőben ült és várták az indokot, amiért összehívták őket. Mikasa igyekezett minél jobb ülőhelyet biztosítani Eren számára, aki úgy tűnt nagyon elmélyedt a gondolataiban, miközben papírból kivágott titánfigurákat tépkedett össze. Armin egy könyvet olvasva lépett be és rögtön előállt egy teoriával, hogy miért is vannak itt. Egyértelműen az óceán miatt.
 Miután mindenki megérkezett Erwin előresétált és mindenki figyelmét kérte. És szívét.
- A mai nap bűntény történt. - jelentette ki, mire mindenki elhallgatott és mindenki feszülten figyelt. - Hanji osztagvezető kartonjait ellopták.
 A társaságon zavart moraj vonult végig és olyan kérdések hangozottak el, mint "Mégis ki tehette?", "Vajon köztünk van a tettes?" és "Ki az a Hanji?".
- Azért vagyunk itt, hogy mindenkit kihallgassunk. Akinek nincs alibije az gyanusított. Megkérek mindenkit, hogy egyesével vonuljon be abba a szobába ott - mutatott előre - ahol Levi és én levezetjük a kihallgatást.
 Drámai csend.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.