Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


1. rész - Áruló

2015.05.26

1.rész

0c9c8c4b8ed7887ae99b6957238297cd.jpg

 

   Magabiztos léptekkel sétálok. Az emberek rám bámulnak, és összesúgnak körülöttem, amint végighaladok a palota felé vezető úton. Ennek ellenére rezzenéstelen arccal haladok előre, bár legszívesebben eltűnnék. A hely, ahol felnőttem ismeretlennek tűnik és a jól ismert emberek, akikért nem olyan rég az életem is odaadtam volna, most távolabb állnak tőlem, mint valaha. Megbélyegeztek csak azért, mert én nem árultam el azt, akit szeretek. Most árulónak neveznek, de nem érdekel.

 Amikor a palotához érek, őrök kísérnek a trónteremig, mintha valami bűnöző lennék. A csarnok bejáratánál ismét magamra hagynak, így egyedül, csak lépteim kopogását hallva lépkedek a trónján ülő Odin felé. Csak ő van itt. Thor még mindig Midgardon van, hogy segítsen a halandóknak.

 Amikor Thor egyedül tért vissza a Földről rémülten álltam előtte. Csak egy szót mondott. De azzal porig rombolt bennem mindent. Térdre rogytam, és az arcomon patakokban folyó könnyeken át bámultam magam elé. Ő mellém térdelt, de nem hagytam, hogy megöleljen. Nem hibáztattam. Most sem hibáztatom. Egy falat húztam magam köré. Nem akarom, hogy bárki is hozzám érjen. Nem akarom, hogy bárki is közel kerüljön hozzám.

- Sigyn. - hallom, ahogy Odin a nevemen szólít. Lassan ránézek, de a tekintetem kiismerhetetlen. Csak ürességet láthat benne.

- Tudod, miért hívattalak ide? - kérdezi tekintélyt parancsoló hangján és lassan feláll.

- Tudom. - válaszolom, és nem veszem le róla a tekintetem.

 Odin a trón melletti térképasztalhoz sétál és végigsimít rajta.

- Ideje lenne, hogy elmond, mit mondott neked Loki, mielőtt Thor megszöktette a cellájából. - mondja, és ismét felém fordul. Arca határozott, egyenes választ vár tőlem, pedig jól tudja, hogy sosem árulnám el őt. Akármit is tesz.

- Nem tehetem. - felelem, mire mély levegőt vesz, kis időre lehunyja szemét majd elindul felém.

- Tudom, hogy adott neked valamit. Valamit, ami sokak halálát akadályozhatná meg. Csatákat akadályozhatna meg. Jól tudod, miről beszélek. - mondja, amint megáll előttem.

- Igen.

- Tehát, hol van a kulcs? - kérdezi.

  A kulcs. A kulcs, amit még Frigga bűvölt meg, hogy Thor és Loki bármelyik ajtót kinyithassa vagy bezárhassa vele, ha bajban van. De Loki kissé változtatott rajta. A titkos utak, amelyek különböző világba vezetnek Asgardból és oda vissza, áttörhetetlen pajzsot vontak maguk köré. Odin minden utat felkerestetett, amit Loki valaha is megtalált, de elkésett. Hiába vannak meg az átjárók, ha nem működnek, és mivel a világok közötti átjárók összefüggnek, a Bifrost akár újra elpusztulhat, ha nem nyílnak meg újra a kapuk és nem áll vissza az egyensúly.

 Tudom, ez mekkora bajt jelentene. De tettem egy ígéretet.

- Nem tudom, hol van. - válaszolom, mire szája vékony vonallá szűköl, ismét hátat fordít és viharos léptekkel indul vissza a trón felé.

- Rendben van. Frigga kérésére nem foglak bezárni, pedig amit teszel, árulásnak minősül. Viszont nem is engedem, hogy szabadon járj, kelj, miközben a világok sorsát veszélyezteted a makacsságoddal. Thor hamarosan hazatér Midgardból. Ő fog felügyelni rád, és talán neki majd sikerül meggyőznie.

 Talán.

- Amíg pedig még nincs itt, nem hagyhatod el a palotát!

- Hadd találjam ki, melyik szobát kapom. - a hangom gúnyos, holott ez a kérdés keserű méregként hagyta el a számat. Nem akarok oda menni nélküle…

- Az őrök odakísérnek. - jelenti ki Mindenek Atyja én pedig egy pillanatnyi habozás után megfordulok és új lakóhelyem felé veszem az irányt. Bár sokkal inkább egy magányos börtön lesz, ahol már most tudom, hogy sírva fogok álomba merülni…

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nagyon jóó!!:3

(T.Nóra, 2015.05.27 15:26)

Nagyon jó lett! Várom a következő részt! :3