Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


9. rész: Viadal

2015.05.26

Thor

 

9. rész

 

- Megmagyarázom! - ugrok talpra és próbálok kinyögni valami ésszerű magyarázatot, de semmi nem jut az eszembe.

- Egyszerűen nem bírod nélkülem… - állsz fel te is és leporolod magad.

- Pontosan, Loki! Nem bírod nélkülem! - Frigga nevet és miután kimásztunk a növényzetből próbálja rendbe tenni a hajam, de én csak legyintek, mivel úgy sem tud vele mit kezdeni.

- Már megint, hogy néztek ki… Magatoknak kéne mosnotok a ruháitok! - mondja mosolyogva. Úgy látom neki is sokkal kellemesebb a közérzete így, hogy újra együtt vagyunk. Bár te gondolom a könyveid társaságában is jól megvoltál. Nekem meg ott volt Fandral meg a többiek, de… Igen, azért jobb, ha téged is beleveszlek a képbe.

- Megmondanád apánknak, hogy rossz döntést hozott Persze nehogy így fogalmazz, mert a végén te sem találkozhatsz többet velünk! - mondod és egy pillanatra tényleg elképzelem a helyzetet. Örök magány?

- Na, azt szeretném én látni. Tőletek még ő sem képes távol tartani. - Frigga visszasétál a padhoz, ahova követjük.

- És ha elköltözünk egy másik világba? Ott is meglátogatsz majd? - vigyorgok, mert biztosan el fogok menni más világokba is, ha király leszek.

- Pontosan. Bárhol az univerzumban! - mondja, és még jobban összekócolja a megszelídíthetetlen hajcsomót a fejemen.

- Tudod mit, hagyjuk a látogatást! Csak apát győzd meg a szabadságunk visszaszolgáltatása érdekében! - huppansz le a földre és törökülésbe ülsz.

- Meglátom, mit tehetek. Nem hiszem, hogy soká kellene győzködnöm. Most tökéletesen lefoglalja a készülődés a…

- Ki ne mond! - szakítod félbe Friggát, de már túl késő. Ez elég volt, hogy eszembe juttassa a legfontosabb eseményt, amire jó ideje várok.

- A Vörös Viadalt! - kiáltom és teljesen átjár az izgalom. Mióta várom már, hogy Asgard ismét megrendezze a viadalt.

- Na, tessék… - sóhajtasz, de még a te passzív hozzáállásod sem tud lehangolni.

- Képzeljétek csak el! A legjobb harcosok mérik össze az erejüket több különböző világból! És két csoport indul, hogy mi, fiatalabbak is részt vehessünk!

- Na-na, fiatalúr! Azt felejtsd is el! Még biztosan nem engedem meg, hogy nevezzetek, jól tudod! - szól fenyegetően anyánk, amire egy kissé savanyú arcot vágok, de folytatom.

- Jól, van, már elmondtad párszor, de akkor is! Hihetetlen lesz! Három hét harc és dicsőség! Egyébként apa már indult ennyi idősen…

- Gondolom ő kicsit sokkal jobb volt nálad. - gúnyosan lebiggyeszted az ajkad, én pedig feléd rúgok, persze csak a levegőbe, mivel anyánk előtt álmomban se jutna eszembe bántani...

- Hahaha. Mondja a harcmezők királya…

 Félmosolyra húzod a szád, de válaszra nincs időd, mivel apánk megjelenik a kert bejáratánál. Csak azt nem tudom, hogy hogyan került ide ilyen hamar?

 Mind a ketten ijedten talpra ugrunk és egymásra nézünk, de egyikünk sem szólal meg vagy kezd el magyarázkodni. Anyánk viszont ülve marad, és nyugodt hangon szólal meg:

- Úgy tűnik, ilyen kis családi találkozás csak akkor fordul elő, ha a fiúk bajban vannak.

- És mostanában egyre sűrűbben kerülnek bajba.. - mondja Odin a szokásos tekintélyes hangján, de különösebben nem dühös ránk a szabályszegésünk miatt.

- Képzeld épp a Vörös Viadalról beszéltünk. Elvégre komolynak kell lennünk, ezért is gondoltuk, hogy találkozunk, mert ez bizony fontos esemény… - nem is rossz mentés. Bár te azért a földet bámulva vigyorogsz rajtam.

 Odin nem válaszol, csak egy rózsabokorhoz sétál. Anyánkra pillantok, aki huncut mosollyal az arcán megrántja a vállát kifejezve, hogy ő nem tud, és nem akar beleszólni a dolgokba, intézzük csak mi.

- Valóban sok gonddal járó esemény. Nem hiszem, hogy boldogulnátok vele.

- Miért? - nézek rá. Biztos nem gondolja komolyan.

- Talán meg tudnád szervezni egyedül? - kérdezi.

- Persze! Vagyis Loki segítene. - nézek rád, mire kérdően nézel. Miért nem akarsz sose részt venni ilyesmikben?

- Ó, akkor gondolom részt is tudsz venni benne. - kis híján megáll a szívem. Odin most mondta ki, hogy indulhatok a viadalon!

- Tessék? - Frigga ijedten néz férjére.

- Komolyan mondom. Thor, szervezz csapatot, akikkel részt veszel majd. Ideje megmutatnod milyen fából faragtak. - Apánk rám néz, én pedig vigyorogva állok, de nincs időm megszólalni, mert anyánk megelőz.

- Ezt nem mondhatod komolyan? Thor még nem elég idős! - fakad ki, mire Odin higgadtan felel:

- Nos, Loki majd segít neki. - ahogy látom téged is a szívroham kerülget, bár te nem örömödben dermedtél le.

 Frigga ismét kitörni készül, de most én vagyok a gyorsabb.

- Anya! Nem lesz semmi baj ígérem! Majd én vigyázok Lokira, ő meg rám.

- Engem meg se kérdezel? - pattansz fel te is.

- Ugyan Loki, ne hidd, hogy ilyesmiből kimaradhatsz!

- Helyes. Akkor holnapra szedj össze egy csapatot. - Odin ezzel zárja a beszélgetést és kisétál a kertből. Frigga visszarogy a padra, én pedig boldogabb vagyok, mint valaha. Feléd fordulok és megragadom a vállaid.

- Öcsém! Ez lesz életünk legnagyobb élménye!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...

(May, 2015.07.03 09:38)

Köviiiiiiiiiit!!!!!!!!!!!!^-^